Sari la conținut

Atacatorul din Las Vegas plănuia un atac armat în septembrie, la un concert Muse

Apar noi informații despre un posibil atac armat pe care îl plănuia autorul atacului sângeros din Las Vegas. Stephen Paddock închiriase o cameră la un hotel în timpul festivalului de muzică 'Life is Beautiful', desfășurat în perioada 22-25 septembrie, a anunțat joi șeriful orașului Las Vegas, Joseph Lombardo. Locul era în apropiere de hotelul Mandalay Bay, unde a avut loc carnagiul de pe 1 octombrie.

Stephen Paddock a închiriat o cameră prin sistemul Airbnb la hotelul Ogden din Las Vegas în perioada festivalului amintit. Aici, capul de afiș a fost formația Muse. De asemenea, în același festival au cântat și Lorde, Chance the Rapper, Gorillaz, the xx, MGMT și Blink-182.

Lombardo l-a descris pe Paddock (64 de ani) drept „tulburat și periculos” și a precizat că, după atacul comis duminică de acesta la Las Vegas și soldat cu cel puțin 58 de morți, în mașina autorului au fost găsite mai multe cutii cu explozibil și 1.600 de cartușe, relatează Agerpres.

 

Șeriful Joseph Lombardo a subliniat că atacul comis de Stephen Paddock a fost „planificat meticulos” și a precizat că în atac au fost rănite 489 de persoane, revizuind în scădere precedentul bilanț care indica peste 500 de răniți.

Duminică seară, Stephen Paddock a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay din Las Vegas asupra unei mulțimi de 22.000 de oameni adunați în apropiere pentru un concert de muzică country, în cel mai sângeros atac de acest gen din istoria modernă a SUA.

 

Pe aceeași temă