Atacurile de tip "lup singuratic", principala temere pentru învestirea lui D. Trump

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Press Conference In New York
NEW YORK, NY - JANUARY 11: President-elect Donald Trump speaks at a news cenference at Trump Tower on January 11, 2017 in New York City. This is Trump's first official news conference since the November elections. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

28.000 de agenţi din serviciul de pază vor fi în alertă în ziua ceremoniile de învestitură ale lui Donal Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Măsurile speciale de securitate vor fi luate pentru a preveni atacuri ca cele de la Nisa şi Berlin, unde zeci de oameni au fost ucişi de camioane care au intrat în mulţime.

Pe 20 ianuarie, când Donald Trump va depune jurământul şi va deveni cel de-al 45-lea preşedinte american, în jur de 900.000 de oameni sunt aşteptaţi să se adune pe National Mall, artera care traversează Washingtonul.

Jeh Johnson, secretar pentru Securitate Internă SUA : „Nu avem cunoştinţă de nicio ameninţare credibilă care să vizeze ceremonia”.

Însă atacurile de tip "lup singuratic" sunt greu de anticipat, aşa că perimetrul în care se va afla mulţimea va fi protejat mai mult decât de obicei.

Jeh Johnson, secretar pentru Securitate Internă SUA: „Anul acesta, în lumina ameninţărilor actuale - care includ atacuri precum cel de la Nisa sau cel din Germania - în zonele de risc vor exista măsuri împotriva vehiculelor neautorizate. Vor fi camioane de gunoi, camioane de mare tonaj, betoniere, autobuze şi aşa mai departe. Sunt de două ori mai multe măsuri de securitate la această învestitură”.

Dispozitivul de securitate include 28.000 de membri ai serviciului de pază a personalităţilor, poliţişti şi militari din Garda Naţională. Pe lângă ameninţarea terorismului, aceştia trebuie să menţină ordinea, căci 99 organizaţii au anunţat proteste în ziua învestiturii, de zece ori mai multe decât la ceremoniile precedente.

Sursa: Digi24

Foto: Gulliver/Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri