B. Obama vrea să blocheze vânzarea unei companii germane către chinezi

Data actualizării: Data publicării:
obama

Președintele SUA, Barack Obama, este pregătit să blocheze vânzarea producătorului de chipuri german Aixtron către fondul chinezesc Fujian Grand Chip Investment Fund (FGC), relatează Bloomberg, citată de Agerpres.

obama
Foto: Guliver/GettyImages

Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg informează că Obama va susține o recomandare făcută de Comitetul pentru Investiții Străine în SUA (CFIUS), potrivit căreia vânzarea Aixtron către fondul chinezesc trebuie oprită. Biroul președintelui american nu a putut fi contactat pentru un comentariu pe acest subiect.

Încă de luna trecută, Aixtron a dezvăluit că CFIUS a comunicat companiei că preluarea sa de către un fond chinez va fi blocată, datorită unor îngrijorări legate de securitatea națională, adăugând că CFIUS a sfătuit compania să renunțe la această tranzacție.

Guvernul german și-a retras aprobarea pentru afacere încă din luna octombrie. Tranzacția, anunțată încă din luna mai, a evaluat Aixtron la 670 de milioane de euro.

Singura oară când CFIUS a blocat, în mod oficial, o achiziție a fost în 2012, când a obținut un ordin prezidențial, prin care firma chinezească Ralls Corp trebuia să vândă un parc eolian din statul Oregon, deoarece acel parc se afla în apropiere de o zonă de pregătire a armatei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri