Biden impune restricții pentru persoanele care vin din India

Data publicării:
pasageri la aeroport în SUA
Noi decizii în SUA privind accesul în timpul pandemiei. FOTO: Getty Images

Președintele american Joe Biden a decis vineri să se impună anumite restricții în cazul persoanelor care sosesc din India, țară care se confruntă cu o criză sanitară după ce a înregistrat în ultima săptămână numere record de decese și cazuri noi de Covid-19, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„La recomandarea Centrelor americane pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), administraţia va impune restricţii asupra călătoriilor din India”, a indicat Casa Albă.

Decizia va intra în vigoare de pe 4 mai, a adăugat sursa citată, însă fără a da și alte detalii.

Un lucru este sigur, restricțiile nu se vor aplica studenților care vin în Statele Unite pentru cursuri din această toamnă. India este a doua ţară cel mai bine reprezentată în rândul studenţilor străini pe teritoriul american.

Cei care vin din India, vizați de restricții în mai multe țări

Mai multe țări au impus restricții pentru persoanele care vin din India. De exemplu, în Franța, acestea sunt supuse izolării obligatorii timp de 10 zile de la sosire. Belgia a mers mai departe de atât și a decis marți ca celor care sosesc în țară din India să le fie refuzată intrarea.

Situația din India se agravează de la o zi la alta, pe măsură ce sunt înregistrate noi recorduri mondiale de infectări. Doar vineri, țara a atins un nou record global de infectări, cu aproximativ 386.452 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 3.498.

Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față. Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe.

Totodată, India a primit vineri o nouă lovitură, după ce autoritățile din Mumbai au închis timp de trei zile toate centrele de vaccinare împotriva COVID din cauză că nu mai au vaccinuri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri