Bill Barr, procurorul general al SUA, a autorizat deschiderea de anchete pentru fraude la alegeri

Data actualizării: Data publicării:
bill barr
Procurorul general al SUA, Bill Bar. Foto: Mark Wilson/ Getty Images

Procurorul general al SUA, Bill Barr, a dat undă verde, luni, deschiderii de anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. Donald Trump dă asigurări că scrutinul a fost marcat de ''fraude'', fără a aduce însă dovezi, relatează AFP.

Bill Barr, unul dintre miniştrii cei mai loiali preşedintelui în exerciţiu, a subliniat că această autorizaţie, trimisă procurorilor federali din toată ţara, nu indică faptul că Departamentul Justiţiei are dovezi ale existenţei unor situaţii autentice de fraudă, transmite Agerpres.

''Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri'', a scris el în documentul transmis.

''Astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat'', a adăugat el.

Anchetele privind fraude electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care îşi stabileşte şi controlează propriile reguli electorale.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situaţie până când numărul de voturi nu este certificat şi numărarea nu este completă.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele obţinute de Joe Biden în mai multe state - în primul rând în Pennsylvania şi Nevada.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri