Sari la conținut

Casa Albă a ascuns o întâlnire dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Donald Trump a ascuns aproape două săptămâni faptul că a avut o a doua conversaţie cu Vladimir Putin, la summitul G20 de pe 7 iulie.

Informaţia a fost dezvăluită de un expert în securitate care a spus că în timpul unei cine pentru lideri şi soţiile lor, şeful de la Casa Albă s-a ridicat de pe scaun şi s-a dus la Vladimir Putin. Conversaţia dintre cei doi a durat o oră şi a fost foarte animată, a afirmat specialistul.

De asemenea, deoarece translatorul lui Donald Trump nu ştia rusă, de faţă a fost doar cel al lui Vladimir Putin, ceea ce, potrivit expertului în securitate, reprezintă o încălcare a protocolului.

Întâlnirea dintre cei doi preşedinţi a fost confirmată de Casa Albă. Totuşi, presa americană se întreabă de ce s-a aflat despre aceasta abia acum şi nu pe o cale oficială.

Ian Bremmer - expert în securitate: „Niciodată în carierea mea de politolog nu am mai văzut două ţări, ţări importante, cu o sumedenie de interese naţionale divergente, dar ale căror lideri par să facă tot posibilul să fie amabili şi să se apropie unul de celălalt. Asta nu înţeleg oamenii.”

Pe aceeași temă