Sari la conținut

Casa Albă a ascuns o întâlnire dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Donald Trump a ascuns aproape două săptămâni faptul că a avut o a doua conversaţie cu Vladimir Putin, la summitul G20 de pe 7 iulie.

Informaţia a fost dezvăluită de un expert în securitate care a spus că în timpul unei cine pentru lideri şi soţiile lor, şeful de la Casa Albă s-a ridicat de pe scaun şi s-a dus la Vladimir Putin. Conversaţia dintre cei doi a durat o oră şi a fost foarte animată, a afirmat specialistul.

De asemenea, deoarece translatorul lui Donald Trump nu ştia rusă, de faţă a fost doar cel al lui Vladimir Putin, ceea ce, potrivit expertului în securitate, reprezintă o încălcare a protocolului.

Întâlnirea dintre cei doi preşedinţi a fost confirmată de Casa Albă. Totuşi, presa americană se întreabă de ce s-a aflat despre aceasta abia acum şi nu pe o cale oficială.

Ian Bremmer - expert în securitate: „Niciodată în carierea mea de politolog nu am mai văzut două ţări, ţări importante, cu o sumedenie de interese naţionale divergente, dar ale căror lideri par să facă tot posibilul să fie amabili şi să se apropie unul de celălalt. Asta nu înţeleg oamenii.”