Casa Albă anchetează scurgeri de informații privind convorbirile telefonice ale președintelui Trump

Data publicării:
Donald Trump vorbește la telefon în biroul oval
Foto: Gulliver/GettyImages

Casa Albă anchetează modul în care au fost dezvăluite informații despre convorbirile telefonice recente ale președintelui Donald Trump cu omologul său mexican și cu prim-ministrul Australiei.

donald-trump-telefon
Foto: Gulliver/GettyImages

Purtătorul de cuvânt al președinției americane, Sean Spicer, a declarat vineri canalului de televiziune Fox News că "președintele ia foarte în serios aceste scurgeri" de informații, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Fox News a difuzat vineri transcrieri ale unei înregistrări ce urmează să fie difuzată sâmbătă.

Donald Trump a încheiat brusc o convorbire cu premierul australian Malcolm Turnbull, după o dispută privind acordul Statelor Unite de a prelua refugiați internați de Australia în lagăre. Detalii despre acest episod care periclitează relațiile dintre Washington și Canberra au apărut pentru prima dată în cotidianul Washington Post.

Anterior, Trump îi spusese la telefon președintelui mexican Enrique Pena Nieto că ar putea trimite trupe americane împotriva cartelurilor drogurilor din Mexic. Cei doi șefi de stat discutau despre plata de către Mexic a zidului pe care Statele Unite îl vor construi la frontieră.

Transcrierea a fost obținută de organizația de media Aristegui Noticias din Mexic și de agenția Associated Press.

Casa Albă a afirmat ulterior că președintele american a avut intenția ca respectivele comentarii să fie joviale.

Potrivit lui Spicer, convorbirile lui Donald Trump cu cei doi lideri au fost sincere, dar respectuoase și a remarcat că unele detalii au fost contestate de guvernele Mexicului și Australiei.

La un dejun de rugăciune, președintele Trump le-a spus unor politicieni și lideri religioși: "Credeți-mă, când auziți despre discuțiile telefonice dure pe care le am — nu vă faceți griji. Pur și simplu nu vă faceți griji".

Reuters nu a reușit să obțină de la oficialități de la Casa Albă comentarii privind ancheta asupra scurgerilor de informații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri