Video Casa Albă: Vicepreședintele Kamala Harris vine în România ca să demonstreze sprijinul SUA

Data publicării:
kamala harris face semnul de ok in timp ce tine un discurs
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, este așteptată în România Foto: Profimedia Images

Vicepreședintele Statelor Unite vine în România ca să transmită un mesaj de solidaritate cu aliații de pe flancul estic, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în condițiile în care Kamala Harris este așteptată în România și Polonia în perioada 9-11 martie.

Kamala Harris „va merge acolo pentru a demonstra sprijinul SUA pentru munca aliaților și partenerilor noștri. Va discuta despre ajutorul pe care îl acordăm poporului ucrainean. Faptul că va fi acolo cred că transmite un mesaj puternic. Vicepreședintele SUA se va întâlni cu mulți dintre partenerii noștri de pe flancul estic, aliați NATO, și va transmite angajamentul nostru de a lucra în perfectă sincronizare cu ei și de a continua să le sprijinim eforturile din regiune”, a declarat Jen Psaki.

„Statele Unite vor ca aliaţii să ştie că sunt alături de ei şi suntem, dar pentru noi, să fim prezenți fizic și să vizităm regiuni arată cu adevărat scopul și hotărârea noastră. Așa că atunci când auziți despre aceste tipuri de vizite și vedeți că se întâmplă, ele sunt ca să le arătăm aliaților noștri că suntem prezenți”, spunea în urmă cu câteva zile, într-un interviu pentru Digi24, și șeful misiunii diplomatice a Statelor Unite în România, David Muniz, referindu-se la vizita vicepreședintei Kamala Harris.

Casa Albă a confirmat, vineri, 4 martie, această vizită într-un comunicat în care spunea că întâlnirile Kamalei Harris se vor concentra inclusiv pe felul în care Statele Unite pot sprijini vecinii Ucrainei în condițiile în care aceștia primesc și ajută refugiații care fug de violențe. „Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul Statelore Unite pentru aliații de pe flancul estic al NATO în fața agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean. În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va consolida coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată”, a menționat Casa Albă.

Citiți și: SUA înființează un centru de operațiuni pentru sprijin aerian în România și dislocă încă 500 de militari în țări din estul Europei

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri