Sari la conținut

Cât câștigă principalii consilieri ai lui Trump

Principalii consilieri de la Casa Albă – Reince Priebus, Kellyanne Conway, Sean Spicer şi Steve Bannon - câştigă câte 179.700 de dolari pe an, potrivit raportului anual prezentat Congresului de Administrația Trump, informează News.ro.

Donald Trump Speaks With Russian Leader Vladimir Putin From The White House

FOTO: Gulliver/Getty Images

Raportul detaliază salariile unui număr de aproximativ 400 de angajaţi ai Casei Albe şi este cerut de Congres anual, din 1995. Consilieri cunoscuţi sunt trecuţi pe listă alături de asistenţi executivi care câştigă 47.000 de dolari pe an.

Salariul maxim pentru angajaţii din ramura executivă a Guvernului este de 179.700 de dolari. Această sumă este câştigată de 22 de angajaţi în administraţia Trump.

La fel ca Priebus, Conway şi Bannon, toţi angajaţii în funcţia de „asistent al preşedintelui” câştigă 179.700 de dolari. Printre aceştia se numără purtătoarea de cuvânt a lui Trump, Hope Hicks, fosta vedetă de televiziune Omarosa Manigault, consilierul de la Casa Albă Don McGahn şi consilierul politic Stephen Miller.

Sarah Huckabee Sanders, secretar de presă adjunct, tot mai prezentă în vizorul public, câştigă 165.000 de dolari pe an.

Ivanka Trump şi soţul ei, Jared Kushner, ambii consilieri importanţi, nu primesc salariu.

Preşedintele a anunţat că donează trimestrial salariul încasat, în valoare de 400.000 de dolari. Astfel, el a donat suma din primul trimestru al anului către National Park Service. Banii vor fi folosiţi pentru infrastructura de pe fostele câmpuri de luptă din ţară.

Pe aceeași temă