Câți bani a câștigat anul trecut cuplul Joe și Jill Biden. Anunțul Casei Albe

Data publicării:
joe biden cu ochelari de soare merge tinand-o de mana pe jill biden
Soții Biden Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden şi soţia sa, Jill, profesor universitar în activitate, au câştigat anul trecut 579.514 de dolari şi au plătit un impozit total de 169.820 de dolari, a anunţat marţi Casa Albă.

„Odată cu această publicare, preşedintele Biden a adus la cunoştinţa publicului un total de 25 de ani de declaraţii fiscale”, a indicat executivul american într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Comunicatul insistă asupra „angajamentului de transparenţă” al democratului de 80 de ani, menţiune cu siguranţă deloc inocentă în contextul politic american.

Joe Biden, care semnalează tot mai des intenţia de a candida pentru un nou mandat, ar putea să se confrunte cu Donald Trump în și 2024, la fel ca în 2020.

Or, republicanul, care a încălcat practica transparenţei fiscale a Casei Albe, luptă pe partea lui pentru ca declaraţiile sale de impozite să rămână confidenţiale.

O comisie parlamentară a votat în decembrie anul trecut publicarea celor şase ani de declaraţii fiscale ale omului de afaceri între 2015 şi 2020.

Potrivit acestora, Donald Trump a plătit doar 750 de dolari taxe în 2017, primul său an la Casa Albă, apoi în jur de un milion în 2018 şi 2019, şi nimic în 2020, anul înfrângerii în faţa lui Joe Biden şi când veniturile lui erau în roşu de 5 milioane de dolari.

De asemenea, cuplul Biden a donat 20.180 de dolari unor organizaţii de caritate anul trecut, a precizat comunicatul.

Casa Albă a adăugat că vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, au declarat 456.918 de dolari în 2022.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri