Câți bani a cheltuit Donald Trump pentru publicitate pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Delivers Commencement Address At U.S. Coast Guard Academy
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, este persoana care a cheltuit cel mai mult pentru publicitatea politică din SUA, scrie The New York Times citat de News.ro.

trump getty
Foto: Guliver/GettyImages

Trump şi Comitetul său pentru acţiuni politice au cheltuit 274.000 de dolari pentru reclame politice pe Facebook de la începutul lunii mai, depăşind Planned Parenthood Federation of America, o organizaţie non-profit care oferă servicii medicale pentru femeile însărcinate.

Planned Parenthood a cheltuit puţin peste 188.000 de dolari în aceeaşi perioadă.

Reclamele cumpărate de Trump au fost şi cele mai vizionate, cel puţin 37 de milioane de persoane având acces la ele.

Informaţiile au apărut într-un nou studiu al unui grup de cercetători de la Universitatea din New York, care au folosit datele furnizate de Facebook pentru a ajunge la aceste concluzii. Începând cu luna mai, Facebook a decis să arhiveze reclamele politice şi să facă publică o bază de date privind acest tip de conţinut.

Reţelele sociale au devenit unul dintre cele mai folosite medii pentru a transmite mesajele politice dar până în prezent, transparenţa în acest sens a fost limitată. Acest lucru a permis agenţilor ruşi să transmită reclame politice controversate către americani înainte de alegerile din 2016.

Facebook îi verifică acum pe cei care cumpără reclame politice pentru a se asigura că sunt cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi, pentru a limita amestecul străin.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri