Ce condiții pun SUA pentru cooperarea cu Rusia

Data publicării:
Rex Tillerson Addresses State Department Employees
Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson FOTO: Gulliver/GettyImages

Statele Unite sunt dispuse să coopereze cu Rusia dacă această cooperare „servește” intereselor americane, a declarat joi secretarul Stat al SUA, Rex Tillerson, după prima sa întrevedere cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Rex Tillerson Addresses State Department Employees
Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA / FOTO: Gulliver/Getty Images

„Statele Unite vor avea în vedere să coopereze cu Rusia atunci când vom găsi domeniile de cooperare practică ce vor servi interesele poporului american”, a indicat Tillerson, în fața presei după întâlnirea care avut loc în marja reuniunii G20 ce se desfășoară la Bonn (Germania). „Atunci când nu vom fi de acord, Statele Unite își vor apăra interesele și valorile lor, precum și pe cele ale aliaților”, a completat șeful diplomației americane.

Aflat în prima sa deplasare externă după ce a fost numit secretar de stat, Rex Tillerson a cerut de asemenea Moscovei „să respecte acordurile de la Minsk” și să contribuie la stoparea violențelor în Ucraina.

El a mai spus că a avut o discuție productivă cu Lavrov și au abordat o serie de chestiuni, dar nu a oferit detalii și nici nu a răspuns la întrebări.

Ministrul rus de externe a apreciat la rândul său că Rusia și SUA trebuie să se pună de acord atunci când interesele lor coincid. El a calificat întrevederea avută cu Tillerson drept „pragmatică” și a comparat-o cu o discuție „de afaceri”.

Cât despre sancțiunile impuse țării sale, Lavrov a spus că această problemă nu a fost abordată acum, printre temele evocate el menționând conflictele din Ucraina, Siria și Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri