Sari la conținut

Ce le cere Trump şefilor de companii auto din SUA

Preşedintele american Donald Trump va cere marţi directorilor generali ai General Motors, Ford Motor şi Fiat Chrysler Automobiles să crească producţia şi numărul angajaţilor din Statele Unite, transmite Reuters, citat de News.ro.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States

Foto: Guliver/Getty Images

„Doresc să fie construite noi fabrici pentru maşinile vândute aici”, a scris Trump pe Twitter, înainte de o întâlnire la micul dejun cu liderii producătorilor auto, afirmând că va discuta cu ei despre locurile de muncă.

Trump i-a criticat pe producătorii auto pentru că fabrică maşini în Mexic şi în alte ţări, el avertizând că le va impune o taxă vamală de 35% pentru vehiculele importate.

Întâlnirea este cel mai recent semn al gradului neobişnuit de intervenţie al unui preşedinte american în afacerile companiilor.

Este pentru prima oară când directorii generali ai celor trei mari producători auto americani se întâlnesc cu preşedintele SUA după o întrevedere din iulie 2011 cu preşedintele de atunci, Barack Obama, pentru un acord de creştere de aproape două ori a eficienţei consumului de carburanţi la 54,5 mile pe galon, până în 2025.

Pe aceeași temă