Ce le cere Trump şefilor de companii auto din SUA

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: President Donald Trump delivers his inaugural address on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump va cere marţi directorilor generali ai General Motors, Ford Motor şi Fiat Chrysler Automobiles să crească producţia şi numărul angajaţilor din Statele Unite, transmite Reuters, citat de News.ro.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Guliver/Getty Images

„Doresc să fie construite noi fabrici pentru maşinile vândute aici”, a scris Trump pe Twitter, înainte de o întâlnire la micul dejun cu liderii producătorilor auto, afirmând că va discuta cu ei despre locurile de muncă.

Trump i-a criticat pe producătorii auto pentru că fabrică maşini în Mexic şi în alte ţări, el avertizând că le va impune o taxă vamală de 35% pentru vehiculele importate.

Întâlnirea este cel mai recent semn al gradului neobişnuit de intervenţie al unui preşedinte american în afacerile companiilor.

Este pentru prima oară când directorii generali ai celor trei mari producători auto americani se întâlnesc cu preşedintele SUA după o întrevedere din iulie 2011 cu preşedintele de atunci, Barack Obama, pentru un acord de creştere de aproape două ori a eficienţei consumului de carburanţi la 54,5 mile pe galon, până în 2025.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri