Sari la conținut

Gafa lui Trump | „Ce s-a întâmplat aseară în Suedia?”

Şi totuşi, ce s-a întâmplat, azi-noapte, în Suedia? Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că a avut loc un incident terorist. Liderul de la Casa Albă este contrazis, pe Twitter, acolo unde toate ironiile s-au adunat sub hashtagul „last night in Sweden". Remarca lui Donald Trump l-a făcut pe un fost premier suedez să se întrebe: „oare ce a fumat preşedintele Statelor Unite?”.

Donald Trump este din nou ţinta ironiilor pe internet. După ce aseară a făcut referire la un presupus incident terorist care ar fi avut loc în Suedia cu o zi înainte, statul scandinav a reacţionat dur.

„Priviţi ce s-a întâmplat în Germania, priviţi ce s-antâmplat aseară în Suedia. În Suedia! Priviţi ce s-a întâmplat la Bruxelles, la ce se întâmplă peste tot în lume, la Nisa, la Paris”, a fost declarația lui Donald Trump.

Imediat după această declarație pe Twitter a apărut hashtagul „aseară în Suedia", iar printre cei care l-au luat în râs pe preşedintele american a fost inclusiv un fost premier suedez. 

„Suedia? Atac terorist? Ce-a fumat?", este mesajul ironic publicat pe Twitter de Carl Bildt, fost premier al Suediei.

O publicaţie online din statul scandinav a ţinut neapărat să răspundă punctual întrebării „ce s-a întâmplat în Suedia?". 

„La ora 15:24 un bărbat şi-a dat foc într-o piaţă din Stockholm. A fost dus la spital cu arsuri grave.

La ora 20:23 un bărbat a murit la spital, după un accident la locul de muncă.

După miezul nopţii, poliţia rutieră a pornit într-o urmărire prin centrul capitalei.

Acesta a fost rezumatul evenimentelor care au avut loc vineri seară în Suedia. Nici urmă de atentat”, au precizat jurnaliştii.

captura aftonbladet

Sursă: Captură Aftonbladet

Sarcasmul utilizatorilor de Twitter a fost însă de neegalat. „Imagini tulburătoare, aseară, în Suedia" este mesajul care însoţeşte o fotografie de la un târg de cadouri.

Un internaut din Malmo vine cu propria versiune „Revolte, lupte de stradă, confruntări aseară în Suedia" este mesajul său, alături de care a publicat o imagine în care doi urşi polari care se luptă cu săbii laser.

Un alt utilizator de Twitter a postat o înregistrare cu un elan care îşi ascunde capul în spatele unei tufe.

Sub hashtagul #lasnightinsweden, internauții au umplut Twitterul de glume pe seama președintelui SUA. 

Jurnaliştii americani sunt de părere că, cel mai probabil, Donald Trump s-a informat greşit, dintr-un documentar difuzat de Fox News vineri seară în care se vorbea despre situaţia refugiaţilor din Suedia şi implicaţiile negative ale imigraţiei, pe fondul unor imagini care duceau cu gândul la revolte.

Probabil nicio altă naţiune de le Glob nu este mai devotată acceptării imigranţilor şi refugiaţilor decât Suedia. Numai în 2016, ţara a acceptat 160.000 de solicitanţi de azil, deşi are o populaţie mai mică de 10 milioane de locuitori. Numai 500 dintre aceşti imigranţi şi-au găsit locuri de muncă în Suedia. Şi dacă nu îşi găsesc de muncă, atunci comit infracţiuni”, a relatat Fox News.

Nu este prima dată când Administraţia de la Washington vorbeşte despre atacuri teroriste care nu au avut loc niciodată. Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a făcut referire în mai multe rânduri la un grav atentat terorist comis, chipurile, în Atlanta - atentat care nu a existat, însă.

Ambasada suedeză la Washington a cerut duminică Departamentului american de Stat o explicaţie privind declaraţia preşedintelui Donald Trump, care a sugerat că în Suedia a avut loc vineri un incident de securitate. Detalii, aici.