Ce spune Bill Gates despre testele coronavirus: O „risipă totală”. Cât durează în SUA până vin rezultatele testelor

Data publicării:
Bill Gates stă în fotoliu
Bill Gates. Foto: Profimedia Images

Bill Gates critică testele pentru coronavirus, despre care spune că sunt o „risipă totală”, pentru că durează prea mult până se obţin rezultatele. Într-un interviu pentru CNBC, fondatorul Microsoft afirmă că oamenii ar trebui să aibă rezultatele mai repede, astfel încât să poată „schimba comportamentul lor, pentru a nu infecta alte persoane”.

„Un test care necesită mai mult de 48 de ore pentru a obţine rezultatul este o risipă totală”, a declarat Bill Gates în interviu, potrivit Mediafax. El a mai spus că este o „nebunie” că trebuie să plăteşti pentru rezultatele unor teste care ar putea dura între trei zile și o săptămână.

Specialiştii spun că perioadele lungi pentru obţinerea rezultatelor au împiedicat capacitatea ţării de a încetini răspândirea virusului.

Brett Giroir, secretarul adjunct pentru sănătate la Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, este de acord că testarea trebuie îmbunătăţită.

„Am început să spun că nu vom fi vreodată mulţumiţi de testare până când nu vom primi rezultatele în 24 de ore. Nu suntem încă acolo”, a declarat Giroir pentru CNN.

Giroir a spus că jumătate din testele efectuate în SUA sunt efectuate la laboratoare comerciale mari, iar media de obţinere a rezultatelor testelor este de 4,27 zile, spunând că „trebuie să ne îmbunătăţim continuu ecosistemul”.

SUA au administrat 733.243 de teste pe 28 iulie, ceea ce este aproape triplu faţă de testele care au fost efectuate la sfârşitul lunii aprilie, conform datelor din Proiectul de urmărire a Covid-19.

Într-o singură zi, pe 29 iulie, în Statele Unite, în fiecare minut a murit câte un om din cauza COVID-19: au fost înregistrate 1.461 decese, cel mai mare bilanț zilnic, din luna mai și până acum.

Gates a donat sute de milioane de dolari pentru tratamentul şi cercetarea vaccinului pentru Covid-19 prin Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri