Cine a dominat întâlnirea Trump - Putin în opinia unui expert în limbaj corporal

Data actualizării: Data publicării:
trump putin

Întâlnirea Trump - Putin, întoarsă pe toata fețele, mai ales în lipsa unor declarații individuale sau comune, din partea celor doi, după. BBC a chemat un specialist în limbaj corporal ca să descifreze relația dintre cei mai imprevizibili și puternici lideri ai planetei.

Donald Trump era mult mai în largul lui decât Vladimir Putin. Vladimir Putin este, desigur, mult mai scund decât Donald Trump şi pare mai mic în acel fotoliu. Pare că Putin încearcă să compenseze statura prin poziţia braţelor. Şi-a pus coatele pe marginea fotoliului. Trump, nu. Se apleacă în faţă cu braţele pe genunchi, o postură foarte macho.

Strângerea de mână a fost egală. Nu a fost o mână deasupra celeilalte sau una care să o domine pe cealaltă. Interesant este că Donald Trump a crescut un pic miza şi a pus mâna sub antebraţul lui Vladimir Putin. Aceasta este o mişcare dominantă. Dacă te întâlneşti cu cineva care te intimidează sau în faţa căruia te simţi nesigur, n-ai face niciodată aşa ceva. Mai departe, Donald Trump a dublat această mişcare. Când era alături de Vladimir Putin l-a bătut pe spate.

Când vorbeşte şi se adresează audienţei, Trump se uită în ochii oamenilor. Când se întoarce spre Putin îl priveşte în ochi. Pe de altă parte, Putin nu se descurcă foarte bine la contactul vizual. Priveşte în jos aproape tot timpul şi spre final ridică puţin privirea. Ne dă senzaţia că fie nu vrea să fie acolo, sau poate e nerăbdător, sau pur şi simplu i se pare inutil ce se întâmplă şi abia aşteaptă să plece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri