Sari la conținut

Cine e necunoscuta care va cânta pentru Donald Trump?

Mai puțin cunoscută în Europa, Jackie Evancho a fost aleasă pentru a interpreta imnul american la învestirea lui Donald Trump, la 20 ianuarie. La numai 16 ani, tânăra are deja o carieră bine conturată și va ajunge la o notorietate și mai mare odată cu această nouă etapă a vieții ei artistice.

jackie evancho

I-a trebuit ceva timp lui Donald Trump pentru a-l găsi în sfârșit pe interpretul care va intona imnul național la învestirea sa, la 20 ianuarie. Justin Timberlake, Bruno Mars, Elton John au refuzat pe rând să participe la ceremonie, punând în dificultate echipa de organizare a evenimentului, cu mai puțin de o lună până la Inauguration Day.

Potrivit presei americane, anturajul noului președinte ales al Statelor Unite dorea să aducă o mare vedetă și era dispus să facă orice, inclusiv, dacă era nevoie, să semneze un cec cu șase sau șapte cifre. Data-limită se apropie.

Până la urmă, va fi prezent tenorul Andrea Bocelli. Dar nu pentru a cânta imnul. Onoarea îi va veni unui alt talent al artei lirice, mult mai puțin cunoscut, pe nume Jackie Evancho. O alegere nu chiar surprinzătoare, pentru că numele ei era deja vehiculat. Publicul din SUA o cunoaște foarte bine.

Vedetă a micului ecran la 10 ani

Vestea a fost anunțată la sfârșitul săptămânii trecute, pe Twitter, de directorul de comunicare al lui Donald Trump, Boris Epshteyn: „Suntem onorați ca Jackie Evancho să cânte imnul național la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ea este o sursă de inspirație pentru toți americanii”.

Deci, cine este tânăra artistă, încă destul de puțin cunoscută în Europa, dar iubită în America?

Jacqueline – căreia i se spune Jackie” - Evancho are numai 16 ani. Și totuși, are deja o carieră în spatele ei. S-a născut într-o suburbie a orașului Pittsburgh și în Statele Unite este deja o celebritate.

În 2010, a devenit cunoscută odată cu al cincilea sezon al show-ului de televiziune „America's Got Talent” (echivalentul emisiunii „Românii au talent”), când a ieșit pe locul al doilea în marea finală. Avea doar zece ani și când a început să cânte „O mio babbino caro”, arie de Puccini, fetița cu bucle de aur i-a vrăjit efectiv pe jurați, spectatori și telespectatori.

Forța vocii sale de soprană, în contrast total cu ființa sa mărunțică, a făcut să ajungă repede la inimile americanilor și a devenit minunea despre care vorbeau toți.

Fetița a început să primească laude inclusiv din partea unor artiști consacrați, uimiți și ei de fenomen. „Vocea sa nu se potrivește deloc cu trupul. N-am auzit niciodată o asemenea voce la o persoană de 10 ani și am fost profesoară de canto ani de zile. Maturitatea vocii sale este incredibilă pentru o persoană de vârsta sa”, spunea cântăreața de jazz Etta Cox.

Piers Morgan, unul dintre membrii juriului emisiunii, prezicea, la rândul său: „Știu ce se va petrece. Când se va trezi mâine dimineață, America va fi înnebunită după fetița care cântă ca un înger”. Și nu s-a înșelat. Odată cu primul său album, O Holy Night, Jackie a devenit artista debutantă cu cele mai bune vânzări în 2010, iar în următorul an a ocupat prima poziție în lista celor mai vândute albume din America.

 

A cântat deja imnul în fața lui Barack Obama

Șase ani mai târziu, tânăra are nu mai puțin de opt albume, iar fetița-minune e departe de a fi dispărut din atenție. Însă odată cu interpretarea imnului la învestirea lui Donald Trump e foarte posibil ca celebritatea ei să ajungă la o dimensiune mondială. Evenimentul este în mod tradițional unul dintre cele mai urmărite la televizor, la nivel planetar.

Tânăra artistă nu va fi probabil copleșită de amploarea evenimentului, pentru că la 4 iulie, de ziua națională, a cântat deja imnul american în fața Capitoliului.

„Sunt atât de nerăbdătoare, va fi ceva uriaș” - a fost reacția fetei când a auzit că ea este „aleasa” pentru Inauguration Day.

trump si evancho - fb

Jackie Evancho l-a întâlnit deja pe Donald Trump. Aparițiile sale de la televiziune l-au impresionat pe omul de afaceri, care a ținut neapărat să o întâlnească pe mica privighetoare, în culise, după emisiune.

Jackie îi va urma, deci, lui Beyoncé, care a interpretat „The Star-Spangled Banner” la învestirea pentru cel de-al doilea mandat al lui Barack Obama, în ianuarie 2013.