Cine este bărbatul arestat în cazul pachetelor cu bombe în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Cesar Alteri Sayoc Jr.

Poliţia americană a făcut prima arestare, în cazul bombelor trimise unor critici ai preşedintelui Donald Trump. Un bărbat a fost încătuşat în această după-amiază în Florida şi urmează să fie audiat. Între timp, pachetele explozive continuă să fie livrate, unul a ajuns la un fost şef al Agenţiei Naţionale de Informaţii. Hillary şi Bill Clinton, Barack Obama şi Joe Biden sunt doar câţiva dintre cei aflaţi, săptămâna aceasta, pe lista destinatarilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Suspectul arestat vineri în cadrul anchetei privind coletele explozive trimise unor personalităţi din SUA este un republican în vârstă de 56 de ani, cu antecedente penale, din statul Florida, informează Reuters și Agerpres.

Conform documentelor publice, suspectul, pe nume Cesar Sayoc, născut în districtul Brooklyn din New York, înregistrat ca alegător republican, a mai fost arestat de multe ori pentru violenţă în familie, furt şi alte infracţiuni. În unul din cazuri, instanţa a consemnat că el a ameninţat cu folosirea unei bombe.

Printre cei cărora li s-au expediat colecte cu bombe sunt fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, fosta şefă a diplomaţiei şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton şi alţi critici ai preşedintelui Donald Trump, reprezentant al Partidului Republican.

Sayoc a fost arestat vineri dimineaţa, în localitatea Plantation din statul Florida. Autorităţile i-au confiscat o furgonetă care avea pe geamuri mai multe imagini cu Trump, inclusiv un desen în care preşedintele apare stând în picioare pe un tanc, o inscripţie obscenă împotriva televiziunii CNN - destinatara unuia din coletele explozive - şi o fotografie a lui Hillary Clinton cu o ţintă suprapusă pe faţă.

Suspectul are şi un profil în reţeaua Facebook, pe numele Cesar Altieri Randazzo, unde apar fotografii şi înregistrări video cu el la diverse manifestaţii în favoarea preşedintelui Trump. În reţeaua LinkedIn, Sayoc se prezintă ca promotor, agent artistic şi proprietar de spectacole de divertisment în direct şi student la medicină veterinară. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri