Clinton, avans de 11 puncte procentuale faţă de Trump

Data publicării:
Candidates Hillary Clinton And Donald Trump Hold Second Presidential Debate At Washington University

Candidata democrată în alegerile prezidenţiale americane Hillary Clinton este creditată cu un avans de 11 puncte procentuale faţă de Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat luni, efectuat după publicarea unei înregistrări video în care apare pretendentul republican şi care a provocat un scandal, relatează AFP, citată de News.ro.

Candidates Hillary Clinton And Donald Trump Hold Second Presidential Debate At Washington University
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit acestui sondaj, realizat pentru postul NBC şi Wall Street Journal (WSJ), Clinton este susţinută de 46% dintre eventuali alegători, iar adversarul ei republican de 35%.

Restul celor chestionaţi îi susţin pe candidatul libertarian Gary Johnson (9%) şi pe candidata ecologistă Jill Stein (2%).

Această anchetă, a cărei marjă de eroare este de plus sau minus 4,6%, a fost realizată sâmbătă şi duminică, după difuzarea unei înregistrări video din 2005 în care Donald Trump face declaraţii osbscene şi degradante despre femei.

În schimb, sondajul, a fost efectuat înaintea dezbaterii televizate în care s-au înfruntat, duminică seara, Donald Trump şi Hillary Clinton.

În total 52% dintre persoanele intervievate consideră că această înregistrare video este necesar să reprezinte o miză a campaniei, iar 42% susţin contrariul.

De asemenea, 41% sunt de părere că declaraţiile lui Donald Trump din această înregistrare sunt „total inacceptabile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri