Sari la conținut

Congresul SUA cere documente despre ancheta privind amestecul Rusiei în alegeri

Comisia pentru serviciile de informații a Camerei Reprezentanților a solicitat, miercuri, Administrației Trump să pună la dispoziție documente privind ancheta asupra presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA. Congresmenii se așteaptă să primească mii de documente, informează Agerpres.

Congress Gridlocked Over Continuing Resolution Legislation

FOTO: Gulliver / Getty Images

Solicitarea ar putea reprezenta un efort de a evita repetarea unui episod din timpul președinției lui George W. Bush. Atunci, comisia din Senat a acceptat un aranjament neobișnuit cu CIA în cadrul anchetei asupra tehnicilor de interogare din închisorile americane secrete din străinătate. Anchetatorilor Senatului li s-a permis să consulte documentele doar într-o rețea de computere instalată într-un sediu al CIA, ceea ce ulterior a dat naștere unor acuzații că agenția a spionat munca de investigație.

Serviciile americane de informații susțin că Moscova a dus o campanie complexă de piraterie informatică și alte acțiuni pentru a spori șansele lui Donald Trump de a fi ales președinte, în timpul campaniei de anul trecut împotriva candidatei democrate Hillary Clinton.

Atât Trump, cât și Rusia au respins acuzațiile. Președintele SUA a criticat serviciile pentru afirmațiile respective.

Și Senatul american, prin comitetul pentru serviciile de informații, derulează o anchetă pe aceeași temă.

Pe aceeași temă