Conspiraționistul Alex Jones, obligat să plătească încă aproape jumătate de miliard de dolari despăgubiri în cazul Sandy Hook

Data actualizării: Data publicării:
alex jones cu mana la gura
Alex Jones, adept al teoriilor conspirației, a fost dat în judecată de părinții copiilor uciși în școala de la Sandy Hook din 2012 Foto: Profimedia Images

Alex Jones, proprietarul site-ului Infowars şi promotor al teoriilor conspiraţiei, a fost condamnat joi de o instanţă americană la plata a încă 473 de milioane de dolari pentru familiile victimelor masacrului de la şcoala Sandy Hook. Condamnarea este a doua, după ce o altă instanță l-a obligat în octombrie să plătească aproape un miliard de dolari pentru calomnie şi daune morale în același caz.

Alex Jones a susţinut că uciderea celor 26 de elevi din clasele mici şi membri ai personalului şcolii a fost o înscenare cu actori, pusă la cale de cei care doresc interzicerea armelor de foc în Statele Unite. Teoria conspiraţiei promovată de el a câştigat mulţi adepţi pe internet, iar ulterior, prin firma sa Free Speech Systems, Jones a atacat timp de aproape un deceniu familiile îndoliate, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Judecătoarea Barbara Bellis din statul Connecticut a constatat că atacurile au continuat chiar după ce Jones a fost dat în judecată, iar acesta a dat dovadă de un comportament „plin de ură, răuvoitor şi nejustificat”, care i-a afectat pe reclamanţi.

În octombrie, un juriu din Waterbury, în acelaşi stat, îl condamnase deja pe Jones la despăgubiri de 965 de milioane de dolari pentru calomnie şi daune morale, tot în cazul Sandy Hooks. O parte din sumă i-a fost rezervată unui agent al FBI (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) care se afla la şcoală în ziua când un tânăr a atacat elevii cu o puşcă semiautomată.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri