Coșmarul cel mai mare al lui Joe Biden a devenit realitate la granița cu Mexicul

Data publicării:
Joe Biden se ține de frunte
Preşedintele american, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Oficialii republicani din statele americane sudice, inclusiv guvernatorul Texasului, au avertizat de luni de zile despre haosul care s-ar putea produce la granița de sud a Statelor Unite după expirarea Titlului 42 - o lege din vremea pandemiei care le permitea autorităților americane să deporteze imediat majoritatea migranților care pătrund ilegal în țară, scrie Newsweek. Acum, FBI a confirmat că un cetățean afgan pe care SUA îl suspectează de activități teroriste a fost prins la graniță.

Cetățeanul afgan aflat pe lista teroriștilor a autorităților din SUA a fost prins când încerca să treacă ilegal granița cu Mexicul în statul California pe data de 10 mai, cu o zi înainte ca Titlul 42 să iasă oficial din vigoare.

Presupusul terorist făcea parte dintr-un grup mai mare de migranți care încercau să treacă granița ilegal.

sute de migranți la granița dintre Mexic și SUA încearcă să intre în America
Numărul migranților care încearcă să intre în SUA din Mexic a crescut după ce Titlul 42 a expirat. Foto: Profimedia Images

Republicanii care l-au criticat până acum pe Biden pentru că nu a extins perioada de aplicare a legii adoptate în perioada în care Donald Trump a fost președinte au început deja să profite de situație.

„Granițele deschise ale lui Biden nu sunt doar o poartă de intrare pentru cinci milioane de migranți ilegali, un nivel record al traficului de persoane și de copii și cea mai letală criză a drogurilor din istoria noastră”, a spus Darrell Issa, congresmen republican care reprezintă districtul din California unde a fost prins cetățeanul afgan.

„Politica nesăbuită a lui Biden este și o invitație deschisă pentru cei mai căutați teroriști din lume să vină în America”, a spus Issa. „Ei știu că nu va trebui să plece niciodată. Țara știe ce se întâmplă și acest președinte de-abia acum a început să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut.”

migranți-granița-sua-mexic-2
Sute de migranți trăiesc într-o tabără improvizată de la granița Statelor Unite cu Mexicul în timp ce așteaptă o veste bună din partea autorităților americane. Alții încearcă să treacă granița ilegal. Foto: Profimedia Images

Dar în timp ce acest scenariu de care Casa Albă se temea a avut deja loc, alte îngrijorări pe care republicanii le-au vehiculat în public nu s-au materializat încă.

Valul uriaș de migranți care era de așteptat să se formeze la graniță odată cu expirarea Titlului 42 nu a venit încă. 11.000 de persoane au fost prinse de poliție la graniță săptămâna trecută, dar numărul migranților care încearcă să intre în SUA a scăzut în weekend.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri