Crema pentru protecție solară care se bea

Data actualizării: Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 23 iulie
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Americanul care a inventat produsul spune că acesta folosește „frecvențe radio numite unde scalare” pentru a proteja oamenii de razele UV.

harmonized water

Osmosis Skincare și Harmonized Water, două companii controlate de Ben Johnson, au lansat produsul „Harmonizer H2O”, un produs despre care spun că este „primul produs din lume care poate fi băut și funcționează ca o cremă de protecție solară”.

Potrivit descrierii produsului, acesta ar conține o formă de frecvențe radio, numite „unde scalare”, care protejează utilizatorii de razele UV. „Atunci când sunt ingerate, acestea vibrează deasupra pielii pentru a neutraliza UVA si UVB, creând o protecție comparabilă cu un SPF 30”, se arată în descrierea produsului.

Totuși, descrierea nu a fost suficientă pentru a-i scăpa pe producători de un proces. Procurorul general din Iowa a chemat în judecată Osmosis Skincare și Harmonized Water pentru că nu au dovedit că produsul chiar are efectul promis. „Este periculos să faci consumatorii să creadă că această apă îi protejează de ceea ce este dovedit - expunerea la soare poate cauza apariția cancerului”.

Ben Johnson, proprietarul companiilor, le-a declarat celor de la BuzzFeed că „e important de precizat că produsul se vinde de cinci ani deja” și că a vândut deja mii de produse. „Oamenii trebuie să înțeleagă că o companie nu ar avea succes dacă s-ar baza pe o înșelătorie”, a completat americanul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri