Trump s-a inspirat din România! Ce spune CTP despre un al treilea război mondial

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Hosts College Football Champions The Alabama Crimson Tide At The White House
Foto: Guliver/Getty Images

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că al treilea război mondial nu o să izbucnească de pe Twitter. El a explicat la Digi24 ce se ascunde în spatele comportamentului contradictoriu al președintelui american Donald Trump. 

Cristian Tudor Popescu: „Eu cred că domnul Trump s-a inspirat din România. Pentru că la noi se detonează câte o bombă nucleară în fiecare zi. Dacă vă uitați pe net, pe niște site-uri, dacă vă uitați la niște televiziuni, o să auziți în fiecare zi: I-a dat nucleara! Urmează nucleara! A detonat nucleara! Aruncă bomba! Până și eu arunc bombe. Văd titluri: CTP aruncă bomba! Deci, eu cred că de-aici s-a inspirat cu nuclearele dl. Trump, pe care le dă pe Twitter. Nu va începe al treilea război mondial, nu sunt șanse mai mari cu nuclearele noastre decât cu rachetele americane.

Citește și ”Lista” lui Coldea. Cine sunt trădătorii pe care i-a amenințat fostul numărul 2 din SRI”

Chiar dacă vor trimite niște rachete acolo americanii, o să vedem dacă le trimit, în Siria, ele vor cădea în locuri dinainte stabilite, rușii își retrag navele și trupele de acolo,  câtă vreme nu e atins vreun soldat sovietic, n-are importanță că mai mor pe-acolo niște sirieni, deci n-o să izbucnească al treilea război mondial de pe Twitter.

Pentru că omul ăsta își discreditează...Vă dați seama? Nu știu dacă judecă în anumite momente... Păi când vii cu exprimări din acestea de genul Petrică și lupul, adică Vedeți, că vine lupul!, atunci când chiar o să vină lupul, n-o să te mai creadă nimeni! Și faci asta pe Twitter? Ești necredibil, ești ridicol! Ești amuzant când vii cu așa ceva, cu amenințări...așa ceva nu se pronunță decât în situații ultracritice, face o declarație secretarul de stat, chiar Trump, face o declarație în sensul ăsta serioasă, omul ăsta se joacă cu nuclearele într-un stil de Kim Jong-un, că și Kim Jong-un era cu racheta în gură la fiecare două minute.

Ce ce o face? Totuși, o explicație cred că am: el fiind un showman de meserie, încearcă să compenseze situația lui din ce în ce mai complicată, internă, lațul care se strânge, încearcă să compenseze cu astfel de bombasme aruncate pe Twitter”.

Citiți și: 

Comparația lui C. T. Popescu: Parlamentarii din SUA față de cei din România

Rusia și-a retras navele din baza Tartus și așteaptă coordonatele țintelor care vor fi lovite de SUA (Kommersant)

Va începe al treilea război mondial cu un tweet?

Arsenalul militar al Rusiei în Siria

Atac iminent în Siria. Ce opțiuni are Occidentul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri