Cum a fost ales ambasadorul SUA în România. Trump, acuzat de lipsă de etică

Data actualizării: Data publicării:
Adrian-Zuckerman
Foto: LinkedIn

Donald Trump este acuzat de lipsă de etică. El și-ar alege ambasadorii care trebuie să reprezinte Statele Unite în lume dintre... membrii clubului său de golf. Este concluzia unei organizaţii neguvernamentale de peste Ocean, care analizează deciziile politice din punct de vedere etic.

Potrivit unei analize publicate de USA Today, atunci când trebuie să desemneze un ambasador sau un alt funcţionar de rang înalt, Donald Trump se uită pe listele celor care plătesc cotizaţii la cluburile sale private de golf. Aşa s-a întâmplat şi când a fost ales viitorul ambasador al Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, dar şi în cazul celor care vor merge la post în Ungaria şi Africa de Sud.

Taxa de înscriere este de 100.000 de dolari, iar banii se îndreaptă către compania privată a lui Donald Trump.

Listele cu membrii cluburilor de golf care aparţin liderului de la Casa Albă sunt ţinute secrete.

Potrivit rapoartelor financiare, cluburile de golf din Statele Unite au încasări anuale de aproximativ 600 milioane de dolari.

Luna trecută, Senatul american i-a retrimis preşedintelui Donald Trump nominalizarea lui Adrian Zuckerman în postul de ambasador al SUA în România, întrucât, conform procedurii din regulamentul Senatului de la Washington, nominalizările neexaminate într-o sesiune nu mai pot fi amânate pentru o sesiune ulterioară fără ca preşedintele să le trimită din nou Senatului.

Citiţi şi: 

Noul ambasador al SUA propus de Casa Albă pentru București este un avocat născut în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri