„Cum e să fii împușcat?” Ultima postare pe Facebook a unei victime din Las Vegas

Data actualizării: Data publicării:
fb
Foto: Facebook

Christopher Roybal este unul dintre cei 59 de oameni uciși de Stephen Paddock în cel mai sângeros atac din istoria recentă a SUA. Fiind veteran al războiului din Afganistan, în ultima postare publică de pe Facebook, din urmă cu trei luni, el a explicat cum e să se tragă cu arma în tine.

fb
Foto: Facebook

Chris Roybal a luptat în teatrul de operațiuni din Afganistan și știa cum e să fii împușcat. Luni, nu a putut face nimic pentru a se salva de ploaie de gloanțe care a avut loc la concertul de muzică country din Las Vegas, scrie The Telegraph. El se numără printre cele 59 de persoane ucise de Stephen Paddock. Alți peste 500 de oameni au fost răniți de atacatorul de 64 de ani.

Bărbatul se afla în Las Vegas pentru a-şi aniversa ziua de naştere cu mama lui, care a supravieţuit. 

Într-o postare de acum trei luni, de pe Facebook, bărbatul de 28 de ani a povestit „Cum e să se tragă înspre tine?”.

„O întrebare pe care oamenii mi-o adresează pentru că mai puțin de 1 la sută din populația Americii va trece prin această experiență. Mai ales într-o zi normală. Am avut mereu același răspuns, fără mândrie sau ego, dar plin de adevăr și frică/ură autentică”, a scris Roybal.

El a descris și prima luptă prin care a trecut, despre care a spus că n-o va uita niciodată.

„Terminând o patrulă ce trebuia să fie de patru ore, țin minte că am pus mâna pe Stryker (vehicul militar) și îi spuneam câinelui Bella cât de bine s-a descurcat. Auzeam și cele mai mici sunete. În prima zi nu era frică, era o confuzie totală. Toate simțurile erau la maximum, urmate de cea mai naturală adrenalină, ce nu poate fi dată de vreo injecție. Eram excitat, furios și maniacal. Pregătit să înfrunt ceea ce avea să fie normalul în următoarele luni”, a adăugat el.

„Din nefericire, pe măsură ce luptele continuă și crește numărul violențelor, excitația se pierde și rămâne doar furia. Iar furia rămâne mult după ce prietenii tăi au murit, după ce viețile pe care le-ai luat au fost îngropate iar ghetele tale au fost lăsate să zacă într-o cutie. Încă murdar de noroi, refuzi să te speli de frică și să uiți cele mai fruste emoții pe care tu ca ființă umană le poți simți. Cum e să fii împușcat? E un coșmar pe care niciun medicament, nicio terapie și nici măcar discuțiile la băutură cu prieteni veterani nu o să te scape”, a mai scris Chris Roybal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un nou bilanţ al victimelor atacului armat din Las Vegas indică 59 de morţi şi 527 de răniţi. Conform şefului poliţiei din Las Vegas, la locuinţa atacatorului din Nevada au fost găsite încă 18 arme, în condiţiile în care el avea deja 16 arme în camera de hotel din care a tras asupra mulţimii adunate la concertul de muzică country din Las Vegas.

La locuinţa lui Stephen Paddock au mai fost găsite muniţie şi explozibili, precum şi dispozitive electronice, care în prezent sunt verificate. În maşina sa, poliţiştii au găsit nitrat de amoniu.

Forţele de ordine ar urma să percheziţioneze şi un al doilea imobil având legătură cu Paddock, în nordul statului Nevada, însă acesta trebuie mai intâi verificat, pentru  a nu exista dispozitive-capcană.

Stephen Paddock rezervase camera de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay din care a tras asupra mulţimii în 28 septembrie, pe numele prietenei sale, Marilou Danley, care se află în Japonia şi care nu pare să aibă legătură cu atacul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri