D. Trump, după afirmațiile despre femei: Zero şanse să mă retrag

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Hold Campaign Rally In Orlando, Florida
ORLANDO, FL - MARCH 05: Republican presidential candidate Donald Trump speaks at the CFE Arena during a campaign stop on the campus of the University of Central Florida on March 5, 2016 in Orlando, Florida. Primary voters head to the polls on March 15th in Florida. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Donald Trump a reuşit să-i enerveze pe democraţi, dar şi pe colegii republicani, după ce a apărut o înregistrare cu el din 2005, în care zicea că poate să facă avansuri şi să hărţuiască femei fără să păţească nimic, doar pentru că este vedetă. Înregistrarea vine cu o zi înaintea celei de-a doua dezbateri televizate a candidaţilor.

donald trump campanie presedinte - GettyImages - 21 iulie 2015
FOTO: Getty Images

ACTUALIZARE 22.00. Donald Trump a declarat că nu se va retrage niciodată din cursa pentru Casa Albă, deşi numeroşi lideri din propria sa formaţiune i-au cerut acest lucru, relatează Sky News.

El a declarat pentru Wall Street Journal că sunt “zero şanse” să renunţe, în pofida scandalului provocat de declaraţiile vulgare ale lui Trump despre femei.

„Sunt automat atras de femei frumoase, încep să le sărut. E ca un magnet. Şi când eşti vedetă, te lasă. Poţi să faci orice”, spune candidatul republican la președinția SUA în înregistrare.

În înregistrarea integrală, obținută de Washington Post, republicanul poate fi auzit lăudându-se în termeni vulgari despre aventurile sale cu femei. Mai mult, Donald Trump spune că atunci când ești vedetă femeile te lasă să le „săruți și să le pipăi”. 

Toată înregistrarea poate fi ascultată AICI.

Comentariul a fost înregistrat înainte de o emisiune televizată.

Donald Trump a dat un comunicat în care a spus că a fost o conversaţie privată şi că îşi cere scuze dacă a ofensat pe cineva, dar acest gest nu l-a ajutat deloc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Donald Trump: „Nu am spus niciodată că sunt o persoană perfectă şi nici nu am pretins a fi altcineva. Am spus şi am făcut lucruri pe care le regret, iar cuvintele din înregistrarea care a apărut astăzi au mai mult de 10 ani. Toţi cei care mă cunosc ştiu că aceste cuvinte nu mă reprezintă. Am greşit şi îmi cer iertare. Promit să fiu un om mai bun mâine şi nu vă voi dezamăgi niciodată.”

Gestul nu l-a ajutat deloc. A fost imediat criticat în termeni duri de adversarii săi, Hillary Clinton şi Tim Kaine, dar până şi liderii republicani, inclusiv şeful său de partid, s-au arătat oripilaţi.

După dezvăluirile din presă, mai mulţi membri ai partidului republican şi-au exprimat dezamăgirea şi s-au delimitat de candidatul partidului la Casa Albă.

Jason Chaffetz, deputat republican de Utah: „Este foarte trist, dar nu pot să îl sprijin pe Donald Trump pentru a fi preşedinte după aceste comentarii şi modul în care a făcut comentariile”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri