De ce a lipsit Trump de la funeraliile Barbarei Bush

Data publicării:
funeralii

1.500 de persoane au participat la funeraliile fostei prime doamne a Statelor Unite, Barbara Bush. Printre cei prezenţi au fost 4 foşti preşedinţi americani: George Bush senior şi George Bush junior, iar lor li s-au alăturat Bill Clinton şi Barack Obama. A lipsit, însă, actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump.

Barbara Bush a fost omagiată pentru devotamentul său faţă de familie, dar şi faţă de comunitate. Fiul ei, Jeb Bush, fost guvernator al Floridei, şi-a stăpânit cu greu lacrimile.

Jeb Bush, fost guvernator al Floridei: Pune-te în serviciul celorlalţi. Poartă-te cu ceilalţi aşa cum vrei ca ei să se poarte cu tine şi iubeşte-l pe Dumnezeu din toată inima. Ce binecuvântare să avem un asemenea profesor 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Am învățat să tindem să fim naturali şi autentici de la cel mai bun model din lume. Perlele ei de plastic, faptul că nu-şi vopsea părul... A fost frumoasă până în ultima ei zi.

Alături de familie au fost Barack şi Michelle Obama, şi Bill şi Hillary Clinton. A fost prezentă şi actuala primă doamnă, Melania Trump.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că nu participă pentru a nu tulbura ceremonia. Liderul de la Casa Albă nu este însă în cele mai bune relaţii cu familia Bush, care nu l-a susţinut în campania prezidenţială din 2016.

Soţia celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite şi mama celui de-al 43-lea, Barbara Bush a fost o primă doamnă activă. Ea a făcut campanie pentru justiţie socială, pentru eradicarea analfabetismului şi a luptat împotriva segregării rasiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri