Departamentul de stat SUA: Belarus „subminează pacea și securitatea în Europa”

Data actualizării: Data publicării:
migranit la granita cu polonia
Migranți, la granița cu Polonia. Foto: Twitter/NEXTA

Departamentul american de stat s-a declarat îngrijorat luni, după difuzarea imaginilor de la granița dintre Belarus și Polonia, pe care mii de migranți încearcă să o forțeze pentru a pătrunde pe teritoriul Uniunii Europene. SUA cer Balarusului să înceteze imediat campania de mobilizare a fluxurilor de migranți spre graniță. 

„Atât timp cât regimul bielorus refuză să-și respecte obligațiile și angajamentele interanționale, subminează pacea și securitatea în Europa și continuă să reprime și să abuzeze oameni care nu caută nimic altceva decât să trăiască liberi, vom continua să punem presiune pe Lukașenko și ne vom reduce apelurile la responsabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Autorităţile poloneze au acuzat luni Minskul că încearcă să declanşeze o confruntare majoră, după ce imagini postate pe rețelele sociale arată mii de migranţi care se îndreaptă spre frontiera dintre Belarus şi Polonia. Aceștia sunt escortați de militari belaruși înarmați și cu câini de vânătoare. Forțele speciale din Polonia declară că este cea mai mare încercare de forțare a graniței și anunță că au mobilizat peste 28.000 de polițiști de frontieră, soldați și polițiști.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri