Departamentul pentru Securitate Internă: Nu există dovezi de „implicării străine” în numărătoarea voturilor din SUA

Data publicării:
coada uriasa de americani la vot
Cetățenii din Lafayette County, Mississippi, stau la coadă să voteze. Sursa foto profimedia Images

Guvernul Statelor Unite nu are dovezi că vreo putere străină a încercat să se implice sau să manipuleze numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale de anul acesta, a declarat şeful biroului de securitate cibernetică din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, Christopher Krebs, citat de BBC News, potrivit Mediafax.

Christopher Krebs a spus că nu există „nici o dovadă că vreun adversar străin ar fi fost capabil să împiedice americanii să voteze sau să schimbe numărătoarea voturilor”.

Agenţiile de informaţii americane au ajuns la concluzia că în 2016 Rusia se afla în spatele încercărilor de a influenţa votul în defavoarea lui Hillary Clinton.

„Vom rămâne vigilenţi pentru orice încercare a actorilor străini de a viza sau perturba numărătoarea voturilor şi certificarea finală a rezultatelor”, a spus Krebs.

Donald Trump contestă numărarea voturilor

Avocaţii lui Donald Trump au intentat acţiuni în justiţie în mai multe state. La câteva ore după închiderea urnelor, marţi seara, el a pretins că a existat „o fraudă”, dar nu a oferit nicio dovadă.

La mai bine de 24 de ore de la încheierea alegerilor, voturile încă se numără în șase state. Joe Biden mai are nevoie de 17 voturi electorale pentru a ajunge la victorie.  Sansele nu sunt pierdute nici pentru Donald Trump, chiar dacă el mai are nevoie de 57 de voturi.

Susținătorii lui Donald Trump s-au adunat miercuri seara în fața unui centru din Arizona unde încă se mai numără voturi și strigă: „Lăsați-ne să intrăm”, „Numărați voturile” și „Noi îl iubim pe Trump”, relatează The Washington Post

Echipa de campanie a lui Donald Trump se va adresa Curții Supreme pentru a interveni în cazul unei decizii a instanței supreme din statul Pennsylvania cu privire la numărarea voturilor după ziua alegerilor, relatează CNN.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri