Desant economic american la București

Data publicării:
romania sua steaguri carol
Foto: AmCham

Peste 100 de companii americane și organizații care se ocupă de dezvoltare economică sunt prezente în această săptămână în sud-estul Europei, cu intenția de a explora oportunitățile de afaceri și investiții de pe cinci piețe din regiune.  Este cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul american al Comerțului. Trade Winds, aflat la a zecea ediție, este găzduit, în perioada 18-20 octombrie, de București.

romania sua steaguri carol
Foto: AmCham

La eveniment, Departamentul american al Comerțului aduce companii și organizații din 29 de state și din diverse sectoare industriale și estimează să faciliteze peste 700 de întâlniri de afaceri. „Rata creșterii economice pe piețele din Europa de Sud-Est  face regiunea o bună opțiune pentru orice companie care dorește să se extindă global”, a declarat asistentul secretarului american al comerțului Erin Walsh, citat într-un comunicat al Ambasadei SUA. „Companiile care participă la Trade Winds sunt cu adevărat peste medie și țintesc o regiune propice pentru o creștere rapidă și pentru extindere”, a precizat oficialul american. 

Ambasadorul României la Washington, George Maior, s-a întâlnit săptămâna trecută cu Erin Walsh pentru a pregăti forumul Trade Winds 2017 care are loc la București.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA. Anul acesta se va marca a zecea ediție a acestui eveniment. România va fi principala destinație a misiunii din luna octombrie 2017. În cadrul acestui program, Bucureștiul va găzdui forumul economic, unde se așteaptă participarea unui număr record de companii americane din diferite domenii.

În afară de România, oamenii de afaceri americani vor putea merge pentru discuții similare și în Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia. 

„România este o gazdă perfectă pentru un eveniment ca Trade Winds”, spune ambasadorul american la București, Hans G.Klemm. „Companiile americane vor găsi oportunități promițătoare la noii potențiali parteneri și clienți. De asemenea, echipele de dezvoltatori economici vor lua legătura cu cele mai bune dintre companiile românești care vor să se extindă în Statele Unite”, a subliniat ambasadorul. 

România a avut anul trecut cea mai mare creștere economică din Europa, de aproape 5 la sută.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri