Deținutul a cărui execuție a fost amânată de două ori s-a spânzurat în celula sa din penitenciar

Data publicării:
scott dozier

Scott Dozier, un deținut a cărui execuție care trebuia să aibă loc în iulie 2018 a fost amânată, a fost găsit mort în celula sa din penitenciarul din Nevada, SUA. Bărbatul s-ar fi spânzurat cu cearșaful de o gură de aerisire, scrie CNN.

Dozier, în vârstă de 48 de ani, trebuia să fie executat în vara anului trecut, cu o injecție letală care nu mai fusese folosită până atunci. Un judecător a amânat însă execuția, din cauza îngrijorărilor legate de una dintre substanțele care intrau în compoziția injecției letale.

Dozier a fost condamnat pentru uciderea lui Jeremiah Miller, care a fost omorât și dezmembrat, în 2002. Rămășițe din trupul acestuia au fost descoperite într-o valiză aruncată într-un coș de gunoi din Las Vegas. De asemenea, Dozier a primit o condamnare și pentru că a ucis o altă persoană, al cărei cadavru a fost descoperit îngropat în deșertul din Arizona.

În iulie 2018, avocatul lui Dozier a susținut că clientul său își dorește să fie executat. Însă execuția a fost amânată de două ori: în noiembrie 2017, apoi în iulie 2018, din cauza injecției letale alcătuite din midazolam, Fentanyl și cisatracurium.

Cum injecția nu mai fusese testată, existau îngrijorări că deținutul va suferi o formă îndelungată de tortură după administrarea injecției, întrucât midazolam nu are efectul unei anestezii. În SUA au existat mai multe cazuri de execuții cu injecția letală în care deținuții au resimțit dureri asemănătoare torturii, după administrare, și au murit în chinuri, după ore de agonie.

„Viața în închisoare nu e viață. Este doar supraviețuire. Dacă oamenii spun că mă vor ucide, atunci să o facă mai repede”, a declarat Dozier anul trecut.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri