Directorul de campanie al lui Trump, suspectat de legături cu oligarhul rus Oleg Deripaska

Data publicării:
manafort trump GettyImages-578330268
Donald Trump și șeful său de campanie, Paul Manafort. Foto: Gulliver/GettyImages

 

Donald Trump și Paul Manafort / FOTO: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Paul Manafort, despre care ziarul The New York Times afirmă că ar fi beneficiat de plăţi ilegale în valoare de 12,7 milioane de dolari, în numerar, de la Guvernul fostului preşedinte ucrainean propus Viktor Ianukovici în perioada 2007-2015, neagă că ar fi primit "plăţi" de la fostul Executiv ucrainean prorus.


Totul s-ar fi petrecut în perioada în care Paul Manafort era consilier al Guvernului fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor, Ianukovici, potrivit ziarului The New York Times.

Registrele se află în centrul unei anchete a Biroului Naţional ucrainean Anticorupţie ca posibilă probă a corupţiei generalizate din cadrul Guvernului Ianukovici, adaugă sursa citată.

Numele lui Manafort este menţionat în aceste registre de 22 de ori. Registrele par să documenteze plăţi în valoare totală de 12,7 milioane de dolari în perioada 2007-2012.

Ianukovici a fugit din Ucraina în februarie 2014, în urma unor demonstraţii violente în masă.

Documentele de la Kiev par să facă totodată o legătură între Manafort şi un parteneriat cu oligarhul rus Oleg Deripaska şi achiziţionarea suspectă a bunurilor unui post ucrainean de televiziune prin cablu cu suma de 18 milioane de dolari.

Manafort a refuzat să fie intervievat în legătură cu articolul din NYT, dar avocatul său a declarat că acesta nu a primit „nicio astfel de plată în numerar”.

Avocatul a subliniat totodată că Manafort nu a participat la vreo activitate ilegală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri