Donald Trump a decis înlocuirea lui Dan Coats, directorul agenţiilor de informaţii din SUA

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Foto: GettyImages

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat duminică seară că intenţionează să îl nominalizeze pe John Ratcliffe pentru postul de director al Comunităţii serviciilor de informaţii americane, înlocuindu-l astfel de Dan Coats, care a decis să demisioneze, informează Mediafax, care citează site-ul Axios.com şi postul CNN.

„Sunt încântat să anunţ că foarte respectatul congresman John Ratcliffe, din Texas, va fi nominalizat de mine pentru a fi director al Comunităţii agenţiilor de informaţii. Fost procuror, John va conduce şi va inspira măreţie pentru ţara pe care o iubeşte. Dan Coats, actualul director, se va retrage din funcţie pe 15 august. Aş vrea să îi mulţumesc lui Dan pentru activitatea sa extraordinară în slujba ţării. Directorul interimar va fi anunţat în scurt timp”, a anunțat Donald Trump duminică seară pe Twitter.

Conform unor surse de la Casa Albă citate de site-ul Axios.com, Donald Trump a decis să îl desemneze pe congresmanul republican John Ratcliffe pentru funcţia de director al Comunităţii serviciilor de informaţii pentru că a fost foarte încântat de modul în care acesta a contestat în cursul audierilor desfăşurate recent în Camera Reprezentanţilor raportul Comisiei Robert Mueller, care a anchetat ingerinţele electorale ruse. (Mediafax)

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri