Donald Trump a distribuit un clip în care susţinătorii săi sunt filmaţi când strigă „White power!” („Puterea albilor!”)

Data actualizării: Data publicării:
trump cu pumnul strans
Foto: GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a distribuit pe Twitter un video în care susţinătorii preşedintelui american sunt filmaţi în timp ce strigă „White power!” („Albii au puterea/Puterea albilor!”), un slogan rasist al naţionaliştilor albi de extremă-dreapta.

ACTUALIZARE: Preşedintele american Donald Trump a retras, între timp, de pe contul său de Twitter, clipul controversat.

Postarea vine în contextul unei ample şi intense dezbateri naţionale în SUA despre rasă şi discriminare, în urma unor violenţe ale poliţiei şi după moartea lui George Floyd, conform DPA, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proteste sub stindardul „Black Lives Matter” au loc timp de săptămâni în întreaga ţară.

În clipul video, susţinători ai lui Trump demonstrează pe o stradă din oraşul The Villages, Florida, şi strigă diverse sloganuri, în timp ce sunt huiduiţi şi criticaţi, de pe margine, de protestatari anti-Trump.

Donald Trump a completat înregistrarea cu un comentariu: „Mulţumesc măreţilor oameni din The Villages. Democraţii radicali stângişti care nu fac nimic vor cădea la toamnă. Joe (Biden) Coruptul e terminat”.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri