Donald Trump acuză Iranul, „naţiune teroristă”, de comiterea atacurilor din Golful Oman

Data publicării:
trump sua
Foto: GettyImages

Iranul a comis atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, a acuzat vineri preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând „naţiunea teroristă” că Washingtonul analizează măsuri pentru contracararea acţiunilor de acest tip, informează Mediafax.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu tratăm în mod simplu această situaţie. Iranul a făcut acest lucru, se vede în înregistrarea cu ambarcaţiunea”, a declarat Donald Trump referindu-se la imagini difuzate de Forţele Navale americane care ar surprinde o navă iraniană îndepărtând o mină dintr-un petrolier.

„Aceste mine au numele Iranului scris pe ele. Sunt o naţiune teroristă şi vă pot spune că s-au schimbat mult de când sunt eu preşedinte”, a adăugat Donald Trump, citat de Fox News.

Întrebat dacă regimul de la Teheran ar putea închide Strâmtoarea Hormuz, Donald Trump a răspuns: „Nu o vor închide. Nu va fi închisă, nu va fi închisă mult timp de acum înainte, ei ştiu acest lucru. Li s-a spus acest lucru în termeni duri”.

Rugat să spună ce măsuri pregăteşte pentru contracararea Iranului, Trump a avertizat: „Vom vedea”.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Statele Unite au atribuit atacurile Iranului, care a negat orice responsabilitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri