Donald Trump anunță că iese din spital: „Nu vă temeți de COVID!” Ce spun medicii Casei Albe

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump este presedintele SUA
Președintele SUA, Donald Trump Foto: Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că iese din spital luni, la ora locală 18:30 (00:30, marți, ora României). Liderul de la Casa Albă le-a transmis cetățenilor să nu se sperie de coronavirus, deși SUA este în cotinuare cea mai afectată țară de pandemie, cu peste 7.650.000 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și 214.789 de decese.

„Voi părăsi spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (ora locală). Nu vă temeți de COVID. Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani”, a scris Trump.

Pe parcursul zilei, președintele american a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie. 

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura.

Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.

Medicul Casei Albe: Trump „probabil că nu este în afară de orice pericol”

„Chiar dacă probabil nu este în afară de orice pericol, echipa şi cu mine suntem de acord asupra faptului că toate examinările noastre dar mai ales starea lui de sănătate clinică îi permit să revină acasă în siguranţă”, a declarat doctorul Sean Conley, potrivit Agerpres.

„Va beneficia de îngrijiri medicale de clasă internaţională 24 de ore din 24”, a adăugat el, precizând că anumite tratamente administrate lui Donald Trump au fost experimentale.

Citește și: Donald Trump, acuzat că i-a pus în pericol de infectare cu Covid pe agenții Secret Service. Melania a refuzat să îl viziteze la spital

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri