Donald Trump anunță înlocuirea secretarului pentru securitate internă

Data actualizării: Data publicării:
Kirstjen Nielsen
Kirstjen Nielsen Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat duminică plecarea din funcție a secretarului pentru securitate internă, Kirstjen Nielsen, care s-a aflat în prima linie pentru a apăra controversata politică de imigraţie a liderului de la Casa Albă, informează Agerpres.

Trump Hosts a Naturalization Ceremony
Kirstjen Nielsen a fost înlocuită din funcția de secretar pentru securitate internă în administrația Trump Foto: Guliver/Getty Images

„Secretarul pentru Securitate Internă Kirstjen Nielsen îşi va părăsi postul şi doresc să îi mulţumesc pentru activitatea sa”, a scris pe Twitter Donald Trump.

El a adăugat că o va înlocui cu Kevin McAleenan, care este şeful Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei (CPB) din Statele Unite.

Ulterior acestui anunț, Kirstjen Nielsen a demisionat spunând că a fost onoarea vieții ei să ocupe această funcție, informează BBC. Nielsen s-a ocupat cu precădere de aplicarea planurilor lui Donald Trump referitoare la zidul de la granița cu Mexicul și de implementarea politicii separării familiilor de imigranți. Ea nu a oferit un motiv pentru plecarea ei din administrație, dar a spus că este timpul potrivit pentru a se da la o parte, considerând totodată că America este mai sigură acum decât în momentul în care și-a preluat funcția.

Anunțul vine la câteva zile după ce președintele Donald Trump a vizitat granița sudică a țării, după ce amenințase că o închide. 

Se spune că Nielsen a avut o relație destul de tensionată cu președintele, iar demisia ei ar putea fi semnul că se pregătesc măsuri și mai aspre în ceea ce privește imigrația, notează BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri