Donald Trump anunță plecarea din funcție a lui Rick Perry, secretarul american al energiei

Data publicării:
rick perry viorica dancila
Rick Perry se întâlnise cu Viorica Dăncilă în timpul vizitei pe care aceasta a făcut-o în SUA în septembrie 2019 Foto: gov.ro

Donald Trump anunţă plecarea secretarului Energiei, Rick Perry, un personaj care a făcut mai multe vizite şi în România, unde a încercat dinamizarea proiectelor de la Marea Neagră, blocate de PSD prin legislaţie.

Această nouă plecare din administraţia Trump ridică suspciuni că ar avea legătură cu scandalul Trump-Ucraina, scrie BBC

Preşedintele american a confirmat că pentru Rick Perry pur şi simplu „a venit timpul” să plece. Va fi înlocuit în funcție de adjunctul său.

Rick Perry a fost guvernator al Texasului şi contracandidat al lui Trump în alegerile primare republicane din 2016. Îndepărtarea sa vine, însă, la scurt timp după ce el însuşi anunţa recent că nu demisionează. În ultimele săptămâni, el s-a aflat în centrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump.

Trei comisii din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, l-au somat pe Rick Perry să le transmită documente cu privire la rolul pe care l-a jucat în tentativa preşedintelui american de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe Joe Biden şi fiul său.

Citiți și: Cum i-a luat Ramona Mănescu fața Vioricăi Dăncilă în fotografia cu Secretarul SUA pentru Energie

SUA cer Poloniei și Ucrainei să-și extindă infrastructura de transport a gazelor naturale

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri