Trump: sistemele de protecție ale CIA sunt „învechite”

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Meets With House Deputy White Team At The White House
Foto: Gulliver/Getty Images

Casa Albă a criticat sistemele de protecție folosite de CIA pe care le-a catalogat drept „învechite”. De asemenea, Sean Spicer, purtător de cuvânt la Casa Albă, a spus că președintele american este „serios îngrijorat” de dezvăluirile făcute de WikiLeaks și de scurgerile de informații de la agenția de informații americană. 

President Trump Meets With House Deputy White Team At The White House
Foto: Gulliver/ Getty Images

 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a mai sabotat securitatea națională a SUA în trecut. 

WikiLeaks a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că CIA a elaborat peste o mie de programe de tip malware, viruși informatici și troieni, pentru a infiltra și a prelua controlul asupra telefoanelor inteligente și televizoarele, chiar și atunci când acestea sunt închise.

FBI şi CIA caută acum sursa dezvăluirilor Wikileaks. În acest moment, sunt mai mulţi suspecţi. CIA îşi verifică angajaţii care au avut acces la informaţiile dezvăluite de Wikileaks, dar şi contractorii străini cu care agenţii americani au colaborat.

Evident, nu este exclusă implicarea unei ţări străine şi primele suspiciune se îndreaptă către Rusia. Dacă Moscova a organizat această scurgere de informaţii, întrebarea este cum a obţinut documentele. A reuşit să pătrundă în sistemele informatice ale CIA sau poate are o „cârtiţă" în agenţia americană de informaţii? Rusia nu pare afectată de aceste suspiciuni, dar a comentat pe marginea acestor dezvăluiri. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat că ştie de existenţa hackerilor CIA şi, pentru a nu fi interceptat, nu-şi ia telefonul cu el atunci când participă la discuţii sensibile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri