Donald Trump dă asigurări că Vladimir Putin nu va interveni în Ucraina

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120

Donald Trump s-a aventurat într-o discuţie despre situaţia din Ucraina, în interviul acordat postului american de ştiri ABC. Dar în încercarea de a-şi clarifica poziţia, omul de afaceri a provocat şi mai multă confuzie.

Discuție Donald Trump – reporter ABC

Donald Trump: Uitaţi, am propriile mele idei. El (n.red. Vladimir Putin) nu o să intervină în Ucraina. OK? Doar aşa, ca să înţelegeţi, nu o să intervină în Ucraina. Puteţi nota asta, puteţi scrie, o puteţi spune oriunde doriţi.

Reporter: Ei bine, dar el (n.red. Vladimir Putin) este deja acolo, nu-i aşa?

Donald Trump: OK, este acolo într-un anumit fel, dar eu nu sunt acolo. Îl aveţi pe Obama acolo. Şi, sincer, toată acea parte a lumii este un dezastru sub Obama cu toată puterea despre care se vorbeşte şi toată forţa NATO şi toate acestea. În acest timp, el (n. red. Vladimir Putin) îşi vede de treabă. El ia - a luat - Crimeea.

Reporter: Dar aţi spus că aţi putea recunoaşte acest lucru.

Donald Trump: O să analizez situaţia. Dar, ştiţi, locuitorii din Crimeea, din câte am auzit, ar prefera să fie cu Rusia, decât să fie ca înainte”

În luna în care Rusia anexa Crimeea, şi la scurt timp de la încheierea jocurilor olimpice de iarnă de la Soci, Donald Trump critica intervenţia lui Vladimir Putin.

„Rusia şi Putin organizează Olimpiada, iar a doua zi după încheierea Olimpiadei începe cu Ucraina. Chiar a doua zi. Cât de inteligent... Nu a vrut să intervină în timpul Olimpiadei... Bum! A doua zi. Şi când el (n.red. Vladimir Putin) intră şi ia Crimeea, el ia inima şi sufletul (n.red. Ucrainei) pentru că acolo sunt toţi banii”, spunea în martie 2014 Donald Trump.

Donald Trump a negat că ar avea o relaţie de prietenie cu Vladimir Putin, deşi, tot în urmă cu doi ani, el recunoştea că a fost la Moscova şi a primit un cadou frumos chiar din partea liderului de la Kremlin.

Citiți și: 
Cum i-a vândut Donald Trump unui oligarh rus o vilă la un preț de două ori mai mare
Donald Trump, într-un nou scandal. A jignit un cuplu pakistanez, al căror fiu a murit în războiul din Irak

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri