Sari la conținut

Donald Trump face primele numiri în viitoarea sa administrație

Președintele ales al SUA, Donald Trump, i-a desemnat pe Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican, ca șef al staff-ului Casei Albe și pe Steve Bannon, director al campaniei magnatului și președinte executiv al site-ului conservator Breitbart News, ca strateg-șef și consilier principal al viitorului președinte, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City

Donald Trump și Reince Priebus FOTO: Gulliver/GettyImages

"Sunt încântat să-mi păstrez foarte performantă echipă alături de mine, pentru a conduce țara", a comentat duminică Donald Trump, într-un comunicat al echipei sale de tranziție, scrie AFP.

Donald Trump Campaigns In Key States During Weekend Ahead Of General Presidential Election

Șeful campaniei lui Donald Trump, Steve Bannon FOTO Gulliver/Getty Images

"Steve și Reince sunt conducători foarte calificați care au lucrat bine împreună în timpul campaniei și ne-au condus la o victorie istorică. Acum, îi voi avea pe amândoi cu mine la Casa Albă unde vom munci pentru a face America măreață din nou", spune președintele ales.

În același comunicat, Priebus promite să "muncească pentru a crea o economie care să funcționeze pentru toți, pentru securizarea frontierelor, pentru a abroga și înlocui (reforma asigurărilor de sănătate) Obamacare și pentru a distruge terorismul radical islamic".