Donald Trump îi cere 50 de milioane de dolari jurnalistului Bob Woodward pentru că a folosit înregistrările cu el într-un audiobook

Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump îl dă în judecată pe jurnalistul şi scriitorul Bob Woodward pentru cele peste opt ore de interviu pe care le-a înregistrat în 2019 şi 2020. Trump îi cere despăgubiri de aproape 50 de milioane de dolari că a folosit înregistrările cu el într-un audiobook.

Avocaţii lui Donald Trump susţin că publicarea înregistrărilor în format audiobook a încălcat promisiunea lui Woodward de a le folosi „în scopul unic de a scrie o carte”, potrivit dpa, preluată de Agerpres. 

Procesul, în care reclamantul este denumit „preşedintele Trump”, a fost înaintat la tribunalul din districtul de nord al Pensacola, statul Florida. Bloomberg notează că Trump îşi înaintează de obicei plângerile în districtul de sud al Pensacola, unde a numit unul dintre cei trei judecători care judecă dosarele civile.

Trump a avertizat încă din octombrie anul trecut, când audiobook-ul a fost lansat, că-l va da în judecată pe Woodward. El cere acum despăgubiri de 49 de milioane de dolari.

„Am fost de acord cu înregistrări pentru cuvântul scris, nu pentru a fi vândute”, a declarat Trump pentru prezentatorul Fox News Brian Kilmeade.

Înregistrările lui Woodward includ 20 de interviuri pe care le-a realizat cu Trump acoperind teme de la pandemia de COVID-19, până la diplomaţia internaţională.

O versiune tipărită a cărţii „The Trump Tapes”, care include corespondenţă scrisă între fostul preşedinte şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, a fost publicată de editura Simon & Schuster la jumătatea lunii ianuarie.

Perioada de după încheierea preşedinţiei lui Trump este plină de probleme juridice, în care fostul locatar de la Casa Albă este atât pârât, cât şi reclamant. El şi un avocat au fost condamnaţi să plătească aproape un milion de dolari pentru înaintarea unei plângeri pe care un judecător federal a numit-o „complet lipsită de temei”.

Woodward a declarat pentru Washington Post în octombrie că unul dintre cele mai regrete ale sale în înregistrarea „The Trump Tapes” a fost că l-a lăsat pe fostul preşedinte să se eschiveze într-o discuţie din iunie 2020, când Trump a evitat să spună ce va face dacă va pierde alegerile mai târziu în acel an.

Bob Woodward este jurnalistul care, alături de Carl Bernstein, a pornit seria de investigații jurnalistice cunoscută sub numele de „scandalul Watergate”, care s-a finalizat cu demisia președintelui american Richard Nixon în 1974.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri