Donald Trump îndeamnă la realegerea preşedintelui brazilian Bolsonaro: „Trump al Tropicelor” a făcut o super treabă, un tip formidabil

Data actualizării: Data publicării:
Donal Trump, îngândurat
Donald Trump, fostul președinte al SUA. Foto: Getty Images

Donald Trump şi-a exprimat joi „sprijinul cel mai complet” pentru campania de realegere a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, „un tip formidabil”, potrivit cuvintelor fostului preşedinte american, informează AFP.

„Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, «Trump al Tropicelor» cum este el supranumit, a făcut o super treabă pentru minunatul popor al Braziliei”, a salutat Donald Trump pe reţeaua sa socială, Truth Social.

Liderul brazilian de extremă dreapta este un mare admirator al lui Donald Trump, cunoscut la fel ca el pentru utilizarea intempestivă a reţelelor sociale, pentru stilul său provocator şi numeroase derapaje.

Bolsonaro „este un tip formidabil, care are susţinerea mea completă”, a dat asigurări miliardarul republican.

Alegerile prezidenţiale din 2 octombrie sunt cele mai polarizate din istoria recentă a Braziliei. Sondajele îl dau pe Jair Bolsonaro învins de fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Unii nutresc temeri că Bolsonaro ar putea contesta scrutinul în caz de înfrângere, riscând să provoace scene de violenţă, precum cele de la Capitoliu la Washington, comise de susţinători ai lui Donald Trump în ianuarie 2021.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri