Donald Trump: Iranul a făcut o „mare eroare” doborând drona americană

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump în Biroul Oval
FOTO: Getty Images

Iranul a comis o „foarte mare eroare” prin doborârea avionului militar american, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran, potrivit Mediafax.

„Iranul a comis o foarte mare eroare!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

El a adăugat însă că, cel mai probabil, nu a fost un gest intenționat, potrivit CNN. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a fost ţinut la curent despre incidentul aerian, relatează Associated Press. Administraţia de la Washington se consultă cu membrii Congresului despre eventualele măsuri de retorsiune.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri