Donald Trump jr., plătit de un ONG apropiat Kremlinului

Data actualizării: Data publicării:
Donald Jr. And Eric Trump Attend Opening Of Trump Tower And Hotel In Vancouver
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Continuă dezvăluirile despre contactele dintre apropiaţii preşedintelui american şi Moscova.  Potrivit presei americane, unul dintre fiii lui Donald Trump ar fi primit bani de la persoane apropiate Guvernului rus.

Donald Jr. And Eric Trump Attend Opening Of Trump Tower And Hotel In Vancouver
Donald Trump jr. FOTO: Gulliver/GettyImages

Donald Trump Jr a primit 50.000 de dolari pentru a participa la un eveniment găzduit de o organizaţie nonguvernamentală franceză al cărui fondator l-a propus pe Vladimir Putin la Premiul Nobel, scrie Wall Street Journal. Mai mult, soţia acestuia este liderul unei facţiuni politice despre care se ştie că participă la negocierile promovate de Rusia pentru soluţionarea conflictului din Siria.

Donald Trump Jr. a rostit o alocuțiune la un dineu care a avut loc anul trecut la hotelul Ritz din Paris, cu aproape o lună înainte ca Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale. Dineul a fost găzduit de Centrul pentru Afaceri Politice Externe. Președintele acestei organizații, Fabien Baussart, și soția sa, născută în Siria, Randa Kassis, au cooperat cu Rusia în încercarea de a pune capăt războiului civil din Siria, potrivit unor oficiali americani, europeni și arabi citați de cotidian.

Întâlnirea din octombrie de la Paris reprezintă o verigă în lanțul contactelor care au existat în ultimii ani între apropiații președintelui american și indivizi având legături cu Moscova și interese ruse, scrie The Wall Street Journal.

Noul președinte al SUA, Donald Trump, mogul și investitor imobiliar new-yorkez, s-a retras din toate afacerile sale în momentul în care a preluat mandatul de președinte.  Trump a transferat autoritatea și gestionarea companiilor sale către un fond sau către filiale care sunt „gestionate în comun” de către fiii săi adulți, Donald Jr. și Eric Trump, și de către directorul executiv și financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri