Donald Trump l-a decorat pe Conan, „câinele incredibil” care a participat la raidul asupra lui al-Bagdadi

Data publicării:
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 25: U.S. President Donald Trump, Vice President Mike Pence and first lady Melania Trump pose for photographs with Conan, the U.S. military K9 that assisted in the raid that killed ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi, on the Rose Garden colonnade at the White House November 25, 2019 in Washington, DC. Trump talked about how the dog was a hero and said he presented the animal with a medal and a plaque. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Foto: GettyImages

Donald Trump l-a prezentat luni la Casa Albă pe câinele armatei SUA care a participat la raidul ce a condus la moartea liderului grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Bagdadi. „Uitaţi-l pe Conan, probabil cel mai celebru câine din lume”, a spus președintele american.

„Conan a făcut o muncă fantastică”, a subliniat preşedintele SUA în prezenţa soţiei sale Melania şi a vicepreşedintelui Mike Pence.

„Acest câine este incredibil, atât de strălucitor, atât de inteligent”, a adăugat el, precizând că celebrul ciobănesc belgian malinois „a primit o medalie şi o placă”.

Hero Military Dog From Al-Baghdadi Raid Honored At The White House
Foto: GettyImages

„Conan este o câine rezistent”, a mai spus Trump, potrivit Agerpres, subliniind că animalul a fost rănit în timpul raidului asupra unei zone controlate de rebeli în nordul Siriei, în apropiere de graniţa cu Turcia.

„Conan a fost grav rănit. Dar s-a recuperat foarte repede şi de atunci a participat în raiduri foarte importante”, a declarat el.

După anunţul, la 27 octombrie, privind moartea celui mai căutat jihadist din lume, Donald Trump a lăudat munca acestui câine „magnific”.

Animalul l-a urmărit pe şeful grupării Statul Islamic în tunelul unde acesta s-a aruncat în aer în Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri