Donald Trump l-a sunat pe premierul suedez ca să garanteze personal pentru rapperul ASAP Rocky, arestat după o încăierare la Stockholm

Data actualizării: Data publicării:
ASAP Rocky
ASAP Rocky Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia, şi i-a spus acest lucru și premierului suedez, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

„Am avut o convorbire telefonică foarte bună cu premierul suedez, Stefan Lofven, care m-a asigurat că cetăţeanul american ASAP Rocky va fi tratat corect”, a scris preşedintele american pe Twitter. „L-am asigurat că ASAP nu ar risca să fugă şi m-am oferit să garantez personal pentru eliberarea lui pe cauţiune sau altă alternativă”, a adăugat el. „Echipele noastre vor continua să vorbească şi noi am convenit să vorbim din nou în 48 de ore!”, a precizat Donald Trump.

De ce a fost arestat ASAP Rocky

ASAP Rocky, în vârstă de 30 de ani, al cărui nume real este Rakim Mayers, este suspectat de agresiune după o încăierare care a avut loc la 30 iunie la Stockholm. A fost arestat în 3 iulie în capitala suedeză, după un concert, împreună cu alte trei persoane.

Un tribunal a subliniat apoi că el prezintă un „risc de a fugi”, iar un procuror a cerut vineri menţinerea sa în detenţie până la 25 iulie.

El riscă până la doi ani de închisoare.

Kim Kardashian a intervenit la președintele Trump

Situaţia sa a ajuns la urechile lui Donald Trump, căruia vedeta de reality-show Kim Kardashian - care a fost primită de mai multe ori la Casa Albă - i-a cerut să intervină.

Vineri, preşedintele Statelor Unite a scris pe Twitter că a discutat şi cu soţul lui Kim Kardashian, rapperul Kanye West, despre încarcerarea lui ASAP Rocky. „Atât de mulţi oameni ar dori să vadă acest lucru rezolvat rapid!”, a scris Donald Trump.

Originar din New York, ASAP Rocky a devenit cunoscut în 2011 cu lansarea unei compilaţii numite „Live. Love.ASAP”. În 2013, a continuat cu primul său album cu titlul „Long. Live.ASAP”.arest

Mai mult de 610.000 de persoane au semnat o petiţie pe internet #JusticeForRocky cerând eliberarea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri