Donald Trump lansează un apel la calm: "Fără violenţă, fără delicte, fără vandalism"

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump stă cu mâinile încrucișate în Biroul Oval
Fostul președinte al SUA Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a făcut un apel la calm către toţi americanii, în timp ce Congresul dezbate punerea sa sub acuzare.  Președintele în exercițiu al SUA a cerut prin intermediul unui comunicat aplanarea tensiunilor. 

"Vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism", a scris Donald Trump într-un scurt comunicat trimis într-un moment în care Congresul se pregăteşte să-l pună sub acuzare pentru că a încurajat asaltul împotriva Capitoliului în urmă cu o săptămână. 

Potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres, se aşteaptă noi manifestaţii pe teritoriul american.

"Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe toți americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc", a mai scris Trump.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

Votul asupra actului de acuzare urmează să aibă loc în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului, care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră, va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri